Under tiden som avfallspåsar med flärpar har delats ut har vi hört många kunder som varit missnöjda. Vi har lyssnat på er och kommer nu att återgå till påsar med handtag igen.

Anledningen till att avfallspåsarna fick flärpar från början var att svinnet på påsar var större än förväntat, vilket tyder på påsar har använts till annat än vad de är till för. Med flärpar istället för vanliga handtag så hoppades vi att den felaktiga användningen skulle minska samtidigt som påsen skulle fungera bra som soppåse. En lägre påsförbrukning sparar både på ekonomin och på miljön. Vi skrev ett inlägg om detta i november.

Men under tiden som avfallspåsarna med flärpar har delats ut så har vi hört många missnöjda kunder som tycker på att påsen är svår att hantera. Därför har vi gemensamt med Sävsjö, Vetlanda, Uppvidinge och Eksjö valt att gå tillbaka till avfallspåsar med två handtag igen.

 

Bara restavfall och matavfall i påsarna

Det är fortsatt viktigt att avfallspåsarna endast används till vad de är till för. Precis som vanligt så slängs matavfall i den gröna påsen och restavfall i den röda påsen. Alla tidningar och förpackningar slängs på återvinningsstationen eller på återvinningscentralen medan grovavfall slängs på återvinningscentralen. Läs mer om sopsortering här.

 

När kommer de nya påsarna?

Innan vi börjar köpa in och dela ut påsar med två handtag så kommer vi förstås att ta slut på lagret av de nuvarande påsarna. Eftersom vi har ett stort lager av dem så kan det dröja innan kunderna börjar få de nya påsarna.

 

Matavfall slängs i den gröna påsen