Ägarbyte och flyttanmälan

När du ska flytta måste du meddela oss detta, så att du inte fortsätter att få fakturor för din gamla bostad. Vi får inte in uppgifterna automatiskt via den adressändring du gör hos Skatteverket. Flyttanmälan gäller för vatten, avfall och fjärrvärme i Aneby kommun. Enklast är att fylla formuläret nedan.

Anmäl ditt ägarbyte

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Nyinflyttad?

När du flyttar är det en del praktiska saker att hålla koll på. Flyttar du in i hyreslägenhet får du den mesta informationen via din hyresvärd. Som villaägare kan det vara desto mer att ta reda på, speciellt om du är ny i kommunen. I samband med att du flyttar in skickar vi information till dig via brev, du kan även läsa mer om tjänsterna här på webbplatsen. Du är självklart välkommen att höra av dig till kundservice om du har några frågor eller om du vill anmäla att du flyttar in.

Avläsning av vattenmätare

Flyttar du in i en villa kan det vara läge att rapportera in extra avläsningar av vattenmätaren till oss under en tid.  Vatten preliminärdebiteras till 100 kbm/år vilket kan leda till stora skillnader vid avräkningen. Det vill säga, visar det sig vid avräkningen att du använt mer vatten än beräknat justeras det på fakturan och du får betala mellanskillnaden, och vice versa i det fall du använt mindre vatten än beräknat.

Vattenmätarställningen kan rapporteras in hur ofta du vill. Att läsa av vattenmätaren regelbundet är också ett enkelt sätt att upptäcka en eventuell vattenläcka. Så, för din egen skull – håll koll på din vattenmätare!

Läs mer om vattenmätare och lämna din mätarställning.