Håll utkik i din brevlåda! Under påskhelgen vecka 13 kommer vi att göra ett utskick av vår nya sorteringsguide till hushåll i Anebys kommun. 

På framsidan av sorteringsguiden finns det en tabell med olika avfall och hur de ska sorteras. På baksidan står information om återvinningscentralen, optisk sortering och andra tips och trix.

Med sorteringsguiden hoppas vi kunna guida och inspirera kommunens invånare att sortera sitt avfall. I Anebys kommun är vi generellt sätt duktiga på att sopsortera, men visst kan vi bli ännu bättre!

Guiden är tryckt på lite tjockare papper. Vi rekommenderar att du sätter upp den på ett bra ställe där hemma, så att guiden finns nära till hands när du funderar på hur något ska sorteras.

 

Sorteringsguidens bak och framsida

 

Sorteringsguiden digitalt

Här finns sorteringsguiden att ladda ned digitalt. Här finns även en sorteringslista med avfall från A-Ö som går att ladda ned.

 

Önskar du sorteringsguiden på andra språk?

Här finns sorteringsguiden att ladda ned på engelska. Vi har även en tidigare sorteringsguide som finns översatt till tyska, holländska, somaliska, persiska, tigrinja, danska och arabiska.

 

Sorteringsguide för verksamheter

För dig som har ett företag eller en verksamhet i Aneby kommun så kan du ladda ned sophämtningsguide för verksamheter härfile pdf icon