2023 lämnade återvinningscentralens besökare in 11 260 kilo textil. Majoriteten av textilen som lämnas in går till återbruk, och det som inte kan återanvändas går till återvinning.

Välkommen att lämna din textil på återvinningscentralen

Har du städat garderoben? Varmt välkommen att lämna det du sorterat bort till textilinsamlingen på återvinningscentralen. Du kan lämna textil oavsett om den är hel, trasig, ren eller smutsig. Den måste dock vara torr. Lägg dina textiler i en säck, knyt ordentligt och lägg i insamlingsbehållaren.

Detta händer med textilen

Insamlingsbehållaren på återvinningscentralen ägs av biståndsorganisationen Human Bridge. Majoriteten av textilen går till återanvändning. Det som inte är i skick för att återanvändas går till återvinning och överskottet går till bistånd.  Läs mer på Human Bridges hemsida.

Ta hand om dina kläder

Det går åt mycket vatten, kemikalier och energi för att tillverka kläder. Det är därför viktigt att du tänker efter innan du handlar, och lämnar det som du inte behöver till återbruk eller återvinning. Du kan göra stor skillnad genom att vårda, laga och använda kläderna i din garderob. På hemsidan Hallåkonsument kan du läsa mer om hur du kan konsumera kläder mer hållbart