Om arbetsplatsen

Aneby Miljö & Vatten AB, Amaq, är ett helägt kommunalt bolag som bildades 2002 av Aneby kommun. Vårt uppdrag är att se till att de som har kommunalt vatten får det levererat hem till sig och att avloppsvattnet renas på ett miljöriktigt sätt. Våra drifttekniker ser till att kommunens avloppsreningsverk fungerar som de ska och att vattnet som går ut i ledningarna har en bra kvalité. Vi tar även hand om avfall, både hushållssopor och slam. På återvinningscentralen möts våra kunder av personal som hjälper dem med att sortera deras grovavfall på rätt sätt. Vi erbjuder även ett miljövänligt alternativ för att värma upp villor, flerfamiljshus och företagslokaler. I dagsläget förser vår egen fjärrvärmeanläggning ungefär 250 fastigheter med värme. Ett bekvämt och miljövänligt alternativ för uppvärmning.

 

Arbetsuppgifter

Som miljö- och energiingenjör är du direkt underställd VD och du kommer att arbeta med en stor variation av arbetsuppgifter inom våra tre verksamhetsområden avfall, vatten & avlopp och fjärrvärme.

Huvuddelen av arbetsuppgifterna är inom avfallsverksamheten. Du kommer ha kontakt med entreprenörer och grannkommuner avseende sop- och slamhämtning. Fastighetsnära insamling av förpackningar är på gång och det tillsammans med utvecklingen av vår återvinningscentral kommer resultera i många tillfredsställande arbetstimmar.

Inom fjärrvärme arbetar du bland annat med att genomföra utredningar. I arbetsuppgifterna ingår även att se till att ställda miljökrav efterlevs, att handlägga anmälnings- och tillståndsärenden och att upprätta miljörapporter och egenkontrollprogram samt att hantera statistikuppgifter.

 

Kvalifikationer

För oss är det viktigt att du har en positiv inställning. Vi söker dig som är lyhörd, lösningsinriktad och flexibel samtidigt som du har en förmåga att vägleda och prioritera när det behövs. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med olika samarbetspartners och det är därför viktigt att du har en förmåga att skapa goda relationer. Som person är du kommunikativ, engagerad och drivande. Du tycker om att samarbeta med andra men är också van vid att arbeta självständigt. Du har vana att formulera dig väl i tal och skrift och anpassar innehållet till kanal och målgrupp.

Vi söker dig som har ingenjörsexamen på högskolenivå i miljö- och energiteknik eller annan bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska trivas i den lilla organisationen vilket betyder att du ska uppskatta en mångfald av varierande arbetsuppgifter samt att arbeta med ständiga förbättringar.

Körkort är ett krav.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:  Heltid
Startdatum: Enligt överenskommelse

 

Ansökan

Ansök senast:  2022-01-15

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

 

Kontakt
Kontaktperson
Björn Stendal
VD
0380-46371
bjorn.stendal@aneby.se

 

Övrigt

Eventuell kontakt från rekryteringsföretag och säljare undanbedes.