Vattentema på Frinnaryd förskola - VA-chefen rycker ut!

I tisdags besökte VA-chefen Jari och kommunikatören Angelica Frinnaryds förskola för att svara på barnens frågor om vatten.

Just nu har de vatten som tema och de har experimenterat och pratat mycket om och kring vatten. Det fanns dock ett par frågor som de inte fått svar på. Amaq blev inbjuda och Jari kunde berätta att det inte finns hajar i vattnet och att det visst finns ett vattentorn i Frinnaryd. Vattentornet ligger precis brevid förskolan. Ett litet torn på en byggnad med en stege på utsidan.

Jari berättade även om varför man måste vara rädd om vattnet och att vattnet man dricker hämtar man långt långt ner i marken. Och faktiskt så dricker vi samma vatten som dinosaurierna drack.

Kompisarna på förskolan uppskattade presenten som delades ut under besöket.

Jari och Angelica tackar både för inbjudan och skönsången och hoppas att man väckt ett intresse bland barnen inför kommande yrkesval. De som arbetar med vatten- och avloppsfrågor har ett av Sveriges viktigaste jobb. Dygnet runt säkerställer de att det finns vatten i kranen och att hanteringen av avloppsvattnet fungerar.

Lyssna in låten!

Barnen tackade för besöket med att sjunga med i en sång om vatten.
Låten är inspelad av elever på en skola i Isaberg.