En vecka som PRAO på Amaq - Isak berättar...

Isak framför fjärrvärmeanläggningen på norra industriområdet.

Isak Lindén spenderar sin vardag till största delen på Furulidskolan i vanliga fall men under en vecka under vårterminen är alla åttondeklassare på skolan ute på PRAO, praktisk arbetslivsorientering. Isak valde att ha sin PRAO-vecka hos oss på Amaq och vi passade på att ställa lite frågor. 

Vad har du fått göra? 
— Jag har fått lära mig om vatten & avlopp och fjärrvärme och sett hur det fungerar. Jag varit med på Återvinningscentralen och sett hur det är att arbeta där. Jag har även varit på kontoret och bland annat fått se hur man uppdaterar på hemsidan och lägger in bilder. 
— Det var svårt att vara på Återvinningscentralen och veta hur man ska sortera det som folk kom och lämnade. Det var många som trodde att jag jobbade där.

Hur tycker du tiden på Amaq har varit? 
— Det har varit roligt och lärande. 
Isak berättar vidare att praktiken inte påverkat vad han vill göra i framtiden och redan innan PRAO-perioden var han ganska säker på vad han skulle välja för program att söka inför gymnasiet.
— Jag kommer nog söka in till något program som Bygg och anläggning i Jönköping. 

Vilket är ditt drömjobb? 
— Drömjobbet är maskinförare, traktor och lastmaskin eller liknande. Jag ska snart ta traktorkörkort, det är ju en start i alla fall.  Då kan jag även köra moped och kunna hjälpa pappa ännu mer hemma på gården.

Vi tyckte det var roligt att Isak valde att göra sin PRAO hos oss på Amaq och önskar honom stort lycka till i framtiden!